Nokia sulkee uuden tehtaan Romaniassa ja arvioi Salon tehtaan roolin uudelleen

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2011 10:39

Matkapuhelinjätti Nokia ilmoitti tänään sulkevansa uuden tehtaansa Romanian Clujissa. Tehtaan tuotanto siirretään Aasiaan, jossa on kapasiteettia riittämiin ja etäisyydet tärkeimpiin yhteistyökumppaneihin pienemmät.
Clujin tehtaan rakennustyöt aloitettiin vuonna 2007 ja tuotantonsa se aloitti vuonna 2008. Tehdas suljetaan tämän vuoden loppuun mennessä ja työntekijöitä vähennetään 2200 kappaletta. Nokia aikoo myös yhdistää paikannukseen liittyviä toimintoja Location & Commerce -liiketoiminnan alle. Toiminnan tehostumisen myötä vähennettäviä työntekijöitä tulee lisää 1300 kappaletta.
Nokia kertoo myös arvioivansa Salon tehtaan roolin uudelleen.

Salon, Unkarin Komaromin ja Meksikon Reynosan tehtaiden pitkän tähtäimen roolit arvioidaan uudelleen. Näillä tehtailla odotetaan olevan jatkossakin tärkeä rooli Nokian eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten älypuhelinasiakkaiden palvelemisessa, mutta suunnitelmana on vähitellen siirtää tehtaiden painopiste älypuhelinten ohjelmistojen ja myyntipakkausten asiakas- ja markkinakohtaiseen räätälöintiin. Suunniteltujen muutosten arvioidaan vaikuttavan näiden tehtaiden henkilöstömäärään vuoden 2012 aikana, mutta ei vielä vuonna 2011.

Päivitys. (13:00) Nokia aikoo vähentää Oulussa noin 300 työntekijää.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.