Mielipide: Apple tuotti pettymyksen iPhone 4S:llä

Manu Pitkänen
5. lokakuuta, 2011 9:28

Applen eilen esittelemä iPhone 4S tuotti monelle suuren pettymyksen, sillä huhut olivat luoneet niin korkeat odotukset uutta puhelinta kohtaan, ettei Applen uusin julkistus pystynyt niitä täyttämään. Applen ja sen taiwanilaisten toimittajien osakekurssit ovat pudonneet esittelyn jälkeen.
Yksi suuri pettymyksen aiheuttaja oli puhelimen design, joka on ollut käytännössä sama jo iPhone 3G:stä lähtien. Neljä vuotta sitten Apple designia pidettiin ylivertaisena, mutta kehityksen puute tällä saralla alkaa auttamattomasti jo näkymään. Applella ehkä kuvitellaan, ettei toimivaa kannata muuttaa. Vaarana on, että ihmiset kyllästyvät iPhonen ulkonäköön.
Nokia vaikuttaisi ottaneen amerikkalaisen kilpailijansa ainakin tällä saralla kiinni N9:n ja julkistamattoman Sea Rayn muodossa. Julkisuuteen vuotaneet Nokian WP-konseptipuhelimetkin ovat olleet rohkaisevia esimerkkejä yhtiön desginin kehityksestä.
Apple ei kyennyt myöskään vetoamaan yleisöön uusilla ominaisuuksilla, ehkä Steve Jobs -taian puuttumisen vuoksi. Siri-ohjaus on luonteeltaan täysin uudenlainen ja hakee eittämättä vertaistaan. Parasta siinä oli allekirjoittaneen mielestä Wolfram|Alpha-integraatio, joka laajentaa Sirin käyttömahdollisuuksia uusiin sfääreihin.
Tämä eikä uusi nopeampi A5-tuplaydinsuoritin tai markkinoiden nopein kamera eivät tuntuneet riittävän, sillä odotukset kohdistuivat iPhone 5:een ja sen tajunnan räjäyttäviin ominaisuuksiin. Toisaalta markkinat voivat syyttää tällä kertaa vain itseään, sillä Apple ei ole luvannut missään vaiheessa enempää kuin se nyt tarjosi.
Fail or not? -Kerro mielipiteesi uutisen kommenteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.