iPhone 4S:n 32 GB:n versio maksaa osina 203 dollaria

Manu Pitkänen
5. lokakuuta, 2011 10:56

UBM Techinsightsin ennakkoarvioiden mukaan Applen uuden iPhone 4S -puhelimen 32 gigatavun mallin rautaosat maksavat noin 203 dollaria. Kaikkein kalleimmat komponentit ovat flash-muisti, Retina-näyttö ja A5-tuplaydinsuoritin.
Näyttö kustantaa Applelle 31 dollaria ja suoritin 26 taalaa. Kaikkein kallein osa on kuitenkin flash-muisti, johon arvioidaan uppoavan 38 dollaria.
Apple käyttää nyt ensimmäistä kertaa antennia, joka toimii sekä WCDMA- että GSM-verkoissa, mikä tuo muutamia dollareita lisää kustannuksia. Aiempaa paremmasta ja nopeammasta kamerastakaan amerikkalaisvalmistaja ei ole joutunut maksamaan itseään kipeäksi. UBM:n arvion mukaan Apple joutui investoimaan kameraan ainoastaan neljä taalaa enemmän per puhelin verrattuna iPhone 4:ään.
Uuden iPhone 4S:n valmistaminen maksaa 47 dollaria enemmän kuin iPhone 4:n (8 GB), jota aletaan myydä Yhdysvalloissa 99 dollarilla.
Komponentit ovat kuitenkin vain yksi osa kustannuksia. UBM:n 203 dollarissa ei ole mukana jakelu-, kehitys- tai mainoskuluja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.