Apple noudattaa EU:n micro-USB-standardia julkaisemalla adapterin

Teemu Laitila
6. lokakuuta, 2011 16:01

Apple on julkaissut laitteitaan varten uuden adapterin, jolla yhtiö hoitaa velvoitteensa EU:n micro-USB-liitännät standardiksi tekevää sopimusta kohtaan. Adapteri muuttaa i-laitteista löytyvän 30-pinnisen Dock-liittimen micro-USB-liitännäksi, jolloin laitteita voidaan ladata millä tahansa micro-USB-johdolla.
Euroopan unioni kertoi 2009, että kymmenen maailman suurinta mobiililaitevalmistajaa oli hyväksynyt ehdotuksen käyttää micro-USB-liitäntää kaikkien tulevien laitteidensa latausliitännän standardina. Tarkoituksena oli vähentää jatkuvien latausliitäntämuutosten tuottamaa ylimääräistä jätettä, joka muodostuu vanhoiksi jääneistä latureista.
Liitäntöjen yhtenäistäminen järkeistää tietysti myös käyttäjien elämää, kun virranpuutten iskiessä kyläpaikassa lataus ei kaadu eri merkkisiin puhelimiin.
Standardin määritelmän mukaan laitteita pitää pystyä lataamaan Micro-USB-liitännän sisältävällä laturilla, joka toimii 5 voltin jännitteellä ja antaa 500mA virran.
Vaikka Apple oli yksi uuden standardointisopimuksen allekirjoittajista, yhtiö ei luvannut luopua perinteisestä 30-pinnisestä liitännästään. Standardi sisältääkin eräänlaisen porsaanreiän, jonka perusteella standardin noudattamiseen riittää pelkkä adapterin tarjoaminen.
Adapteri toimitetaan todennäköisesti uusien iPhone 4S:n mukana koko EU:n alueella. Apple on käytännössä ainut valmistaja, jonka laitteissa micro-USB-liitäntä ei ole vakio-ominaisuus.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Micro-USB
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.