Applen Steve Jobs on kuollut

Matti Robinson
6. lokakuuta, 2011 8:02

Applen perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs on kuollut haimasyöpään. Kuolema vahvistettiin ympäri yhdysvaltalaislehdistön sekä perheen ja Applen toimesta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Steve Jobs tunnettiin karismaattisena johtajana, joka nosti Applen maailman johtavaksi teknologiayhtiöksi.
Vuonna 1955 syntynyttä Steve Jobsia pidetään erityisesti iPodin, iPhonen ja iPadin isänä. Hän ehti työskennellä Applen lisäksi muun muassa Pixarin ja Walt Disney Companyn johdossa.
Vuonna 2004 Steve Jobsilta leikattiin syöpä haimasta. Hänen terveydentilansa kyseenalaistettiinkin operaation jälkeen useasti, sillä Jobs joutui jakamaan vastuuta ja viettämään paljon aikaa sairaslomalla. Vuonna 2009 Steve Jobsille tehtiin maksan siirto, ja noin puolitoista kuukautta sitten Jobs siirtyi lopullisesti syrjään toimitusjohtajan pallilta.
Omat tiedotteet ja osanottonsa ovat antaneet lisäksi useat vaikutusvaltaiset henkilöt, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sekä Steve Jobsin pitkäaikainen ystävä Bill Gates.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iPod Steve Jobs Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.