Ensi viikolla julkistettavan Samsung Galaxy Nexuksen tiedot vuotivat

Manu Pitkänen
6. lokakuuta, 2011 17:44

Samsung ja Google julkaisevat yhdessä tuumin ensi viikolla uuden älypuhelimen, Galaxy Nexuksen. Aiemmin Nexus Primena ja Nexus 4G:nä tunnetun puhelimen tekniset on kuitenkin vuodettu jo nettiin BGR.comin taholta, jonka tiedot perustuvat luotettavaan lähteeseen.
Galaxy Nexuksessa on TI OMAP 4460 -tuplaydinsuoritin, joka tikittää 1,2 gigahertsin kellotaajuudella. Muistia löytyy gigatavun verran ja tallenustilaa kerrotaan olevan 32 gigatavua. Huomiotaherättävin piirre on kuitenkin kaareva 4,65 tuuman AMOLED HD -näyttö, jonka tarkkuus on 1280x720 pikseliä.
Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi Nexuksesta löytyy NFC, LTE- tai HSPA, Wi-Fi (a/b/g/n), viiden megapikselin kamera (mahdollista kuvata Full HD -videota), 1,3 megapikselin etukamera ja 1750 mAh:n akku. Koko komeus on saatu mahdutettua yhdeksän millimetrin paksuuteen.
Galaxy Nexuksessa ei käytetä kolmannen osapuolen räätälöintejä, joten Samsungin TouchWiziä ei Ice Cream Sandwich -puhelimessa tulla näkemään. BGR mainitsee ICS-käyttöjärjestelmän erääksi ominaisuudeksi mahdollisuuden valvoa resurssien käyttöä sovelluskohtaisesti.


Kuva: Reddit

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Google Nexus Prime
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.