Sony suunnittelee ostavansa Ericssonin ulos puhelinbisneksestä

Teemu Laitila
7. lokakuuta, 2011 10:24

Sony suunnittelee ostavansa ruotsalaisen Ericssonin ulos yhtiöiden yhteisestä matkapuhelinbisneksestä, raportoi uutistoimisto Reuters. Yhtiöt ovat mukana yrityksessä 50 prosentin osuuksilla. Ericssonin puolikkaan hinnaksi arvioidaan jopa 1,3 miljardia dollaria eli 968 miljoonaa euroa.
Sonyn tavoitteena on siirtää myös puhelinten kehitys kokonaan omaan hallintaansa, mikä mahdollistaisi puhelinten tiukemman integroinnin yhtiön muiden palveluiden ja laitteiden kanssa. Tällä hetkellä Sony valmistaa itse muun muassa tablet-laitteita, joiden mukana toimitetaan yhtiön omia sisältöpalveluita ja jotka on liitetty osaksi Sonyn kodintekniikkatuotteita.
Sonyn osakkeenomistajat ovat suhtautuneet uutisiin varauksella ja yhtiön osakkeen arvo on laskenut muutamilla prosenteilla. Ericssonin puolella taas huhut ovat nostaneet osakkeen arvoa, sillä osaomistuksen SonyEricssonista nähdään olevan yhtiölle lähinnä rasite.
Sony ja Ericsson perustivat matkapuhelimia valmistavan yhteisyrityksensä vuonna 2001. Yhtiö valmisti muutaman menestyneen Sonyn Walkman-brändiin perustuvan puhelimen, mutta sen jälkeen SonyEricsson on pudonnut 9 suurimmaksi valmistajaksi. Yhtiö teki viime vuonna satojen miljoonien eurojen tappiot. Tämän vuoden tuloksen arvellaan myös jäävän miinukselle.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Ericsson
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.