"Pettymyksen tuottanut" iPhone myy kuin häkä

Teemu Laitila
8. lokakuuta, 2011 13:37

Applen tiistaina julkaisemaa uutta iPhone 4S -mallia pidettiin ainakin netin tekniikkasivustoilla vähintäänkin lievänä pettymyksenä. Eilen alkaneen ennakkomyynnin ensimmäisten lukujen perusteella iPhone 4S:n myynti on kuitenkin lähtenyt käyntiin jopa ennätysmäisen hyvin.
Yhdysvaltain suurin operaattori AT&T julkaisi ensimmäisen 12 tunnin myyntiluvut ja yhtiöstä kerrotaan, että myyntimäärien perusteella iPhone 4S on operaattorin parhaiten sujunut iPhone-julkaisu. Ensimmäisen 12 tunnin aikana uutta iPhonea ennakkotilattiin jopa 200 000 kappaletta.
Uuden iPhonen varsinainen myynti alkaa 18. lokakuuta ympäri maailman. Eri arvioiden mukaan Applen odotetaan myyvän jopa 27 - 28 miljoonaa iPhonea vuoden viimeisen neljänneksen aikana. 4S-mallilla on siis hyvät mahdollisuudet yltää maailman myydyimmäksi älypuhelinmalliksi.
Vaikka iPhone 4S ei ulkoasunsa puolesta juuri eroa edeltäjästään, sen sisuskalut on kuitenkin uusittu täysin. Prosessorina on Applen oma A5, joka tarjoaa moninkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä nähden ja kameran kenno ottaa nyt kuvia 8 megapikselin tarkkuudella. Myös muistin määrän odotetaan kasvaneen. Erikoisin uusi ohjaus on Siri-nimellä tunnettu "henkilökohtainen avustaja", joka tottelee puheohjausta ja hoitaa puhelimen perustoimintojen hallintaa.
Odotamme mielenkiinnolla ensimmäisiä todellisia laitetestejä, joissa selviää kuinka paljon iPad 2:n tehoista on saatu mahdutettua puhelimen pienempään koteloon.

Lue myös nämä
Tägit
Apple AT&T Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.