Microsoftin mobiilipomo lupaa tuplaytimiä ja LTE:tä

Teemu Laitila
10. lokakuuta, 2011 17:55

Microsoftin Windows Phone -alustasta vastaava johtaja Andy Lees lupaa, että tuplaydinprosessorit saapuvat myös Windows Phone -puhelimiin, kunhan järjestelmä on siihen valmis. Leesin mukaan tuplaydinprosessoreilla varustettujen puhelinmallien puute ei ole erityinen ongelma, sillä nykyiset yksiydinmallitkin pärjäävät kilpailussa minkä tahansa tuplaydinmallin kanssa.
Microsoftin mukaan järjestelmä ei vielä kykene kunnolla hyödyntämään useampia ytimiä, joten tuplaydinprosessoreilla varustettujen mallien tuomisessa markkinoille ei ole vielä järkeä. Microsoftin lähestymistapa on täysin vastakkainen verrattuna Android-valmistajiin, jotka toivat ensimmäiset tuplaydinprosessoreilla varustetut laitteet markkinoille käyttöjärjestelmän heikosta tuesta huolimatta.
Lees kuvailee Microsoftin strategiaa loikiksi, joilla uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön kerralla enemmän. "Strategiaamme kuuluu valmistella asiat siihen pisteeseen, jotta voimme ottaa isompia loikkia eteenpäin kuten teimme selainmarkkinoilla, jossa kehitimme selaimemme markkinoiden huonoimmasta parhaaksi", Lees sanoo.
Tuplaydinprosessoreiden lisäksi Lees puhui Windows Phone -laitteiden tuesta 4G-verkoissa käytettävälle LTE-tekniikalle. Leesin mukaan nykyiset LTE-toteutukset kuluttavat liikaa tehoa ja Microsoft haluaa odottaa virtapihimpiä ratkaisuita. LTE-malleja on tulossa, mutta Microsoftilta ei suostuttu paljastamaan tarkempaa aikataulua.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.