Taas yksi Android-valmistaja osti Microsoftilta lisenssin

Teemu Laitila
14. lokakuuta, 2011 11:52

Microsoft on ilmoittanut solmineensa Android-laitteisiin liittyvän lisenssisopimuksen suuren taiwanilaisen tietokonevalmistajan Quantan kanssa. Quanta tunnetaan paremmin muille valmistajille laitteita kasaavana sopimusvalmistajana, mutta viime vuosina yhtiö on laajentanut myös omaa brändiään kantaviin älypuhelimiin, kannettaviin ja tablet-laitteisiin.
Microsoftin mukaan sopimus kattaa Quantan valmistamat Android-laitteet ja myös yhtiön Chrome OS -järjestelmällä varustetut kannettavat.
Quanta on yhdeksäs yhtiö, jolle Microsoft on lisesoinut omistamaansa tekniikkaa Android-laitteiden valmistusta varten. Aiemmin Microsoft on neuvotellut lisenssisopimuksia muun muassa Samsungin, HTC:n, Acerin ja ViewSonicin kanssa. Sopimusten tarkempi sisältö on pidetty suurelta osin salassa, mutta Microsoft saa rojaltimaksuja sopimuskumppaneidensa myymistä Android-laitteista.
Analyytikkojen mukaan Quantan ja muiden valmistajien taipuminen Microsoftin vaatimiin sopimuksiin kertoo koko alan menettäneen uskonsa Googlen kykyyn suojella Android-valmistajia patenttisyytöksiltä.
Google ei ole kommentoinut Microsoftin Android-sopimuksia.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft patentti Quanta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.