Applelle erävoitto patenttikiistassa HTC:tä vastaan

Teemu Laitila
18. lokakuuta, 2011 15:50

Applelle merkittiin eilen erävoitto HTC:n kanssa käydyssä patenttikiistassa, kun Yhdysvaltain kauppakomission ITC:n tuomari päätti yhtiöiden välisen kiistan Applen hyväksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Tuomarin mukaan Apple ei loukkaa HTC:n neljää älypuhelinten virransäästöön ja numeronäppäinten ominaisuuksiin liittyvää patenttia.
Kyseinen patenttikiista alkoi jo yli vuosi sitten keväällä, kun HTC haki kauppakomissiolta määräystä useiden Applen tuotteiden myyntikieltoon asettamisesta patenttiloukkaussyytteiden perusteella. Nyt käsittelyssä olleen kiistan lisäksi yhtiöillä on meneillään myös uudempia oikeuskäsittelyitä.
Tuomarin päätös on kuitenkin vasta alustava, sillä koko komissio kokoontuu vielä helmikuussa päättämään tuomarin päätöksen oikeellisuudesta. Vaikka Applen tuotteet eivät tuomarin mukaan loukkaakaan HTC:n patentteja, tuomari piti HTC:n patentteja silti pitävinä. Alustavasta tappiosta huolimatta HTC on luottavainen tulevan kuulemisen tuloksista.
HTC:n ja Applen kiista on osa suurempaa patenttitaistelua, joka liittyy tiukasti kilpailtuun älypuhelinbisnekseen. Samaan Android-laitteiden ja Applen mobiililaitteiden taisteluun liittyvät myös Samsungin ja Applen väliset kiistat, joita yhtiöt käyvät oikeusistuimissa eri puolilla maailmaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple HTC patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.