Operaattori lipsautti Samsungin ja Googlen huomisen julkistuksen tiedot

Teemu Laitila
18. lokakuuta, 2011 16:32

Samsungin ja Googlen Hong Kongissa pitämään julkaisutilaisuuteen on enää noin 12 tuntia, kun japanilainen operaattori NTT docomo lipsautti julkisuuteen huomisen laitteen yksityiskohdat. Operaattorin mainosjulisteen paljastamat tiedot vastaavat paljolti jo aiemmin huhuttuja ominaisuuksia.
Docomon julisteen perusteella tähän saakka lähinnä Nexus Prime -nimellä tunnettu laite tullaan huomenna julkaisemaan osana Samsungin menestynyttä Galaxy-sarjaa nimellä Galaxy Nexus. Toinen nimivahvistus on uuden Android-version virallinen versionumero, joka julisteen perusteella tulee olemaan Android 4.0.
Galaxy Nexuksen näyttö on yksi nykypuhelinten isoimpia 4,65 tuuman mitoillaan. Näytön resoluutiotakin on onneksi saatu kasvatettua Samsungin Super AMOLED HD -paneelin avulla 1280x720 pikseliin. Konepellin alta löytyy aiempien tietojen mukainen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva Texas Instrumentsin OMAP4460-järjestelmäpiiri. Kamera toimii "vain" 5 megapikselin tarkkuudella, mikä ei toisaalta kerro vielä optiikan ja kennon laadusta, jotka kuvanlaadun lopulta määrittävät. Etupuolen kameran tarkkuus on 1,3 megapikseliä
Laitteen akun kapasiteetti on 1750 mAh, mikä on hieman enemmän kuin Samsungin Galaxy S II:n vakioakussa. Akkukesto jää kuitenkin nähtäväksi. Isompi näyttö kuluttaa enemmän tehoa, mutta toisalta Googlen uuden Androidin virransäästöominaisuuksista sekä järjestelmäsirun tehonkulutuksesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Innokkaimmat odottajat voivat katsoa julkaisutilaisuuden livenä Youtuben kautta kello 05:00 keskiviikkoaamuna.


Edit 17:19: Lisätty tieto akun kapasiteetista.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Google Ice Cream Sandwich Samsung Galaxy Nexus Android 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.