Applen iPhonet kävivät odotettua huonommin kaupaksi

Manu Pitkänen
19. lokakuuta, 2011 11:25

Teknologiayhtiö Apple ei onnistunut tahkoamaan tilikautensa viimeisellä neljänneksellä uutta huipputulosta, kuten oli odotettu. Yhtiö on ollut viime aikoina kovassa nosteessa ja onnistunut ennätystuloksiin perättäisillä kvartaaleilla.
Tulos ei ollut kuitenkaan huono. Yhtiö teki voittoa viimeisellä kvartaalilla 6,6 miljardia dollaria, mikä on 54 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Liikevaihto kasvoi jälleen rajusti, 39 prosentilla noin 28 miljardiin dollariin. Analyytikoiden odotuksista jäi uupumaan miljardi dollaria. Applen historiaa tarkastelemalla kyse on parhaimmasta heinä-syyskuun tuloksesta.
iPhone-älypuhelimia myytiin 17,1 miljoonaa kappaletta, joten myynti laski viime kesästä. Kuluttajat saattoivat pantata uuden puhelimen ostoa lokakuun iPhone 4S -julkistuksen vuoksi. Vaikka iPhone 4 -puhelimet olivatkin täysin uusia vuosi sitten, niin niiden myynti menneenä kvartaalilla oli siihen verrattuna viidenneksen vilkkaampaa.
Parhainta kasvua oli läppäreissä, joiden valttikorttina oli tällä kertaa uusi Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmä. Kasvua oli vuoden takaiseen verrattuna 30 prosenttia.
Markkinoille julkistus oli analyytikkojen kovien odotusten vuoksi pettymys. Applen osake putosi 6,7 prosenttia 393,98 dollariin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.