Google esitteli uuden Android-lippulaivan 720p:n näytöllä

Manu Pitkänen
19. lokakuuta, 2011 9:11

Samsung ja Google ovat varhain tänä aamuna Suomen aikaa esitelleet uuden Galaxy Nexus -älypuhelimen. Kolmannen sukupolven Nexus-puhelin esiteltiin Hong Kongissa yhdessä uuden Android 4.0:n kera (Ice Cream Sandwich).
Esitellyn puhelimen tekniset ominaisuudet ehtivät vuotaa jo ennen varsinaista esittelytilaisuutta, mutta kertauksen vuoksi todetaan ne vielä. Prosessorina on kaksiytiminen Texas Instrumentsin OMAP 4460, joka sykkii 1,2 gigahertsin taajuudella. Keskusmuistia on gigatavun edestä.
Huomiota herättävin piirre on kuitenkin iso ja kaareva 4,65 tuuman Super AMOLED HD -näyttö, jonka tarkkuus yltää 1280x720 pikseliin. NFC, viiden megapikselin kamera ja 1,3 megapikselin etukamera kuuluvat myös pakettiin. Sisäänrakennettua muistia löytyy 16 gigatavua. Pääkamera kykenee Full HD -videon kuvaamiseen (30 fps) ja etukameraa voidaan käyttää videopuhelujen ohella kasvojentunnistukseen.
Android 4.0:aa hyödyntävä puhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Euroopassa marraskuussa. Suomessa sen suositushinta tulee olemaan 649 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Google Samsung Galaxy Nexus Android 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.