Motorolan uusi DROID RAZR nappasi ohuimman puhelimen tittelin

Teemu Laitila
19. lokakuuta, 2011 12:33

Motorola julkisti eilen uuden DROID RAZR -puhelimen, joka kuitenkin jäi hieman Googlen ja Samsugin tämän aamuisen tapahtuman odotuksen varjoon. Motorolan julkistus ei silti ominaisuuksiensa puolesta kalpene nykyisten huippu-Androidien rinnalla, vaan se jopa nappaa itselleen maailman ohuimman älypuhelimen tittelin.
Vaikka Motorolan uutukainen onkin nimetty kuuluisan RAZR-sarjan mukaan, nimi ja ohuus ovat ainoat legendaarisista simpukkapuhelimista muistuttavat ominaisuudet. Motorola ei ole päätynyt kasvattamaan näyttöä markkinoiden suurimpien tasolle, vaan DROID RAZR sisältää 4,3 tuuman näytön, joka toimii mukavalla qHD-resoluutiolla eli 960 x 540 pikselin tarkkuudella.
RAZR-mallissa painotetaan kestävyyttä ja näyttö on suojattu lähes kaikista nykypuhelimista löytyvällä Gorilla-lasilla. Ohuimmillaan vain 7,1 mm paksuinen takakuori on vahvistettu Kevlar-kuidulla, joka mahdollistaa ohuen, mutta silti erittäin kestävän rakenteen. Kamera aiheuttaa kuitenkin selkeän kohouman puhelimen yläpäähän. Kenno tallentaa kuvia 8 megapikselin tarkkuudella ja videokuvaa 1080p-resoluutiolla.
Käyttöjärjestelmänä on Android 2.3 Gingerbread, jota pyörittää TI:n OMAP4430 1,2 GHz:n taajuudella toimiva tuplaydinprosessori. Muistia löytyy 1 GB. Tallennustilaa on tarjolla 16 GB verran ja lisää tilaa saa micro-SD-kortilla.
Vaikka kastuminen onkin yksi yleisimpiä syitä nykypuhelinten hajoamiselle, Motorolan mukaan DROID RAZR kestää roiskeita keskivertoa paremmin puhelimen sisuskalujen ympärillä olevan nanomateriaalista valmistetun pinnoitteen ansiosta.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola DROID RAZR
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.