Nokian tulos romahti - mutta jälleen pelättyä vähemmän

Manu Pitkänen
20. lokakuuta, 2011 13:18

Matkapuhelinjätti Nokia on julkaissut tilivuotensa kolmannen kvartaalin tuloksen. Tämänpäiväisen osavuosikatsauksen mukaan yhtiön liikevaihto tippui vuodentakaisesta, mutta odotuksia vähemmän. Liiketulos (ilman kertaeriä) sen sijaan sijaan sukelsi 60 prosenttia 252 miljoonaan, mutta oli sekin odotuksia selvästi parempi.
Inderes ennusti Nokialle vuoden huonointa kvartaalia, joka painuisi 149 miljoonaa euroa tappiolle. Näin synkkä puhelinvalmistajan alkusyksy ei kuitenkaan ollut.
Älypuhelimien myynti oli 16,8 miljoonaa kappaletta, mikä laski vuoden takaisesta lähes 40 prosenttia. Kesään verrattuna muutosta ei paljoa tapahtunut. Kuluttajat ovat jaksaneet ostaa Nokian puhelimia, vaikka Windows Phone -mallien julkaisu lähestyykin. Peruspuhelimissa oli sen sijaan nousuvirettä ja niitä meni kaupaksi 89,3 miljoonaa kappaletta.
Peruspuhelimien keskihinta tippui 32 euroon. Älypuhelinten keskihinta oli 131 euroa.

Kolmannen vuosineljänneksen tuloksemme kertoo, että myynti ja myyntikanavan varastojen tilanne on parantunut. Tuotenäkökulmasta Mobile Phones -yksikön tuotevalikoima menestyi hyvin. Toimitimme noin 18 miljoonaa kaksois-sim-puhelinta kolmannen vuosineljänneksen aikana, ja kasvatimme markkinaosuuttamme Intian kaltaisilla markkinoilla, jossa kaksois-sim-laitteet ovat laajasti levinneet. Vahvistimme myös Smart Devices -yksikön tuotevalikoimaa kolmannen vuosineljänneksen aikana esittelemällä ensimmäiset Symbian Belle -älypuhelimemme. Symbian Belle parantaa käyttäjäkokemusta ja vahvistaa tuotevalikoimamme kilpailukykyä.
Stephen Elop, Nokian toimitusjohtaja

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.