Samsungin Galaxy Nexus suunniteltu kiertämään Applen patentit

Teemu Laitila
20. lokakuuta, 2011 12:03

Samsungin mukaan yhtiön uusi Galaxy Nexus on suunniteltu alusta pitäen välttämään patenttiriidat Applen kanssa. Samsungin ja Googlen yhteistyöprojekti Galaxy Nexus on ensimmäinen Android-puhelin, joka sisältää uuden Android 4.0 Ice Cream Sandwich -käyttöjärjestelmän.
"Tämän puhelimen tapauksessa pyrimme välttämään kaikki ongelmat ja otamme patenttiasiat erittäin vakavasti", kommentoi Samsungin mobiiliosastosta vastaava johtaja Shin Jong-kyun uutistoimisto Yonhapin mukaan.
Samsung-pomon mukaan patenttiasiat ovat kuitenkin hyvin monimutkaisia ja niitä voi olla vaikea tunnistaa. Siksi Samsungin mukaan ei voida olla täysin varmoja, että uusikaan puhelinmallisi olisi turvassa Applen patenttisyytöksiltä.
Applen ja Samsungin nykyiset patenttikiistat ovat paisuneet jo 30 eri tapaukseen kymmenessä eri maassa. Apple on onnistunut saamaan Samsungn Galaxy-sarjan tuotteita myyntikieltoon muutamissa maissa ja Samsung yrittää samaa Applen tuoreelle iPhone 4S -mallille. Shin ei kuitenkaan näe vielä loppua kiistoille. "Uskon, että olemme vasta päässeet alkuun ja oikeusjutut tulevat kestämään pitkän aikaa", Shin arvioi.
Shinin mukaan Samsung on valmistautunut oikeusjuttuihin laajentamalla lakiosastoaan ja palkkaamalla lisää asianajajia.
Samsungin Galaxy-sarja on joutunut Applen syytösten kohteeksi muun muassa ulkoasunsa vuoksi, sillä yhteen fyysiseen näppäimeen perustuva kohtalaisen kulmikas ulkomuoto muistuttaa Applen mukaan liian läheisesti yhtiön iPhone-malleja. Lisäksi kiistoja on ollut laitteiden käyttöliittymistä.
Uuden puhelimen tapauksessa ulkoasu eroaa kuitenkin jo voimakkaasti Galaxy-sarjan muista malleista ja Galaxy Nexus muistuttaakin enemmän aiempia Nexus-sarjan puhelimia kaarevalla näyttöpinnallaan ja pyöreämmällä muodollaan. Myös käyttöliittymä on muuttunut merkittävästi uuden Android-version myötä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung patentti Samsung Galaxy Nexus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.