Kuittinen haukkuu Nokian Windows-puhelimet vanhanaikaisiksi

Manu Pitkänen
26. lokakuuta, 2011 18:56

Telealan asiantuntijana profiloitunut Tero Kuittinen haukkuu Nokian uudet Windows-puhelimet vanhanaikaisiksi. Kuittisen mukaan puhelimissa käytetty tekniikka on läpeensä 9-12 kuukautta vanhaa.
Alaa seuraavat tuntevat Kuittisen voimakkaana Nokia-kriitikkona. Hän työskentelee Wall Streetillä osaketutkijana ja julkaisee kommenttejaan useissa talousjulkaisuissa.
Hänen mukaansa Nokia on hinnoitellut uudet puhelimet kunnianhimoisesti, ottaen huomioon etteivät ne tarjoa mitään uutta. Hän myös huomauttaa, ettei yhtiö kyennyt tuomaan markkinoille lippulaivatuotetta tai oikeasti edullista älypuhelinta, jolla se voisi kilpailla ZTE:tä ja Huaweita vastaan.
Lumia 800:n puutteiksi Kuittinen luettelee seuraavat asiat. Pieni ja epätarkka näyttö (vain 250 ppi, Androideissa jo yli neljän tuuman näytöt), paksuus (12 mm) ja yksiytiminen suoritin. Lisäksi siitä puuttuu NFC- ja LTE-tuki, jotka ovat jo kalliimmissa Android-malleissa.
Hän toteaa kirjoituksessaan, että muidenkin valmistajien huippumalleissa on omat heikkoudet. Yleensä nämä on onnistuttu paikkaamaan jollakin toisella ominaisuudella. Nokian uutukaiset ovat kuitenkin kaikilla osa-alueilla vanhoja. Yhtiö ei voi muuta kuin toivoa, että kuluttajat suostuvat maksamaan ylihintaa muotoilusta tai erilaisesta käyttöliittymästä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.