Nokia esitteli ensimmäisen Windows Phone -puhelimensa: Lumia 800

Manu Pitkänen
26. lokakuuta, 2011 11:47

Stephen Elop esitteli äskettäin uuden Nokia Lumia 800 -älypuhelimen runsaiden aplodien kera. Lumia 800 on matkapuhelinjätin ensimmäinen Windows Phone Mango -älypuhelin. Nokia N9:n muotoilua noudatteleva Lumia 800 on Nokian sanoin "oikea peto".
Kuten huhuttiin ja vuodot ennakoivat, kyseessä on N9:n muotoilulla varustettu Windows Phone -puhelin. Puhelimesta löytyy 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö ja 1,4 gigahertsin suoritin. Sen 16 gigatavun muistia avustaa 25 gigatavua Microsoftin SkyDrive-verkkotilaa.
Puhelimesta löytyy lisäksi ensimmäisenä Windows Phone -puhelimena ääniohjattu navigointisovellus Nokia Drive ja Nokia Music. Nokia Drive on täysin ilmainen ja toimii käytännössä kuten Nokia Maps. Nokia Music tuo WP-puhelimiin MixRadio-ominaisuuden, josta löytyy satoja valmiita radiokanavia ja mahdollistaa omien kanavien luomisen. Nokia Musicin Gigfinder puolestaan nimensä mukaisesti etsii keikkoja lähiseuduiltasi.
Nokia Lumia 800:n arvioitu veroton jälleenmyyntihinta on 420 euroa ja se saapuu markkinoille samoilla kolmella värivaihtoehdolla kuin Nokia N9. Puhelin saapuu muutamiin Euroopan maihin jo marraskuussa, mutta valitettavasti Suomessa sekä Yhdysvalloissa puhelinta joudutaan odottamaan vuoden 2012 alkuun.

Nokia Lumia 800 mainosvideo:

Nokia Lumia 800 tuotekuvia:







Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.