ZTE:n halpapuhelimet kelpasivat paremmin kuin iPhonet

Manu Pitkänen
29. lokakuuta, 2011 14:59

Kiinalainen ZTE on noussut maailman neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi. Yhtiö myi puhelimia enemmän kuin iPhonesta tunnettu Apple.
Siinä missä Apple myi viime kvartaalin aikana 17,1 miljoonaa puhelinta, niin ZTE:n halpamalleja meni kaupaksi 19,1 miljoonaa kappaletta. Eroa raskaasti tappiollisen tuloksen tehneeseen LG:hen on enää kaksi miljoonaa puhelinta per kvartaali. Samsung ja Nokia leikkivät täysin omissa sarjoissaan, sillä niiden puhelimia toimitettiin 88 ja 106,6 miljoonaa kappaletta.
Vuositasolla ZTE myi enemmän puhelimia kuin Apple jo viime vuonna. Tämän vuoden huhti-kesäkuussa tilanne oli kuitenkin päinvastainen, sillä Apple myi puhelimia noin viisi miljoonaa kappaletta enemmän kuin ZTE.
Maailmanlaajuisesti puhelintoimitukset kasvoivat 12,8 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Kasvun hidastumisesta on kuitenkin merkkejä, sillä Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa puhelintoimitukset lähtivät jopa laskuun. Syynä on pidetty Euroopan talouskriisin aiheuttamaa epävarmuutta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia LG Apple Samsung ZTE Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.