Samsung esitteli Galaxy Nexusta ja hybridipuhelinta Lontoossa

Matti Robinson
31. lokakuuta, 2011 15:34

Puhelinvertailu.com vieraili Lontoossa Samsungin kutsumana ja pääsi osallistumaan Samsung Galaxy Note World Tourin Euroopan tapahtumaan. Alunperin tapahtumaa mainostettiin nimenomaan Galaxy Noten esittelytilaisuutena, mutta kuten toissa viikon julkistuksen jälkeen arvelimme, löytyi Battersea Power Stationiltä myös Galaxy Nexus.
Tapahtumassa pääosan säilytti kuitenkin Galaxy Note. Puhelinta esiteltiin lavalla useiden johtajien toimesta. Erityisesti laitteessa keskityttiin laitteen erikoisimpien piirteiden hehkuttamiseen, joita ovat tietysti kynä nimeltä S-Pen ja 5,3 tuuman Super AMOLED HD -näyttö.

Varsinaista uutta tietoa Galaxy Noten osalta ei juurikaan kuultu. Muutamia yksityiskohtia kuitenkin tarkennettiin ja muun muassa Suomen julkaisuaikataulu paljastui. Suomessa Galaxy Note saapuu kauppoihin 22. marraskuuta. Lisäksi tietoturvayhtiö Juniper kertoi, että sen Junos Pulse -ohjelmisto löytyy Galaxy Notesta.

Samsung esitteli S-Penin toimintaa paikallisten artistien avulla, jotka onnistuivatkin tuottamaan sillä varsin hyvää jälkeä. Kynä tukee peräti 128 painetasoa, joten sen piirto-ominaisuudet ovat esimerkiksi HTC:n vastaavaa huomattavasti paremmat. Lisäksi puhelimen käyttöliittymää on mahdollista käyttää sormen lisäksi S-Penillä, toisin kuin HTC:lla.

Vaikka kynän toiminta oli ammattilaispiirtäjän käsissä vakuuttavaa ja teknisesti laitteessa tuntuu olevan kaikki kohdallaan, niin ei puhelin vakuuttanut. Kynän käyttö on edelleen osittain varsin epäintuitiivista ja toiminta välistä takkuavaa, ja puhelin on aivan liian suuri yhdellä kädellä käytettäväksi. Varmasti Galaxy Note löytää silti tiensä useiden taskuihin.


Laitteista allekirjoittaneelle mielenkiintoisempi esiteltiin jälkimmäisenä. Android 4.0:lla (Ice Cream Sandwich) varustettu Galaxy Nexus otti lavan haltuun ja paikallaolijoiden kamerakäsien likkeistä päätellen sitä oli odotettukin. 4,65 tuuman Super AMOLED HD -näytöllä ja 1,2 gigahertsin Cortex A9 -tuplaydinsuorittimella varustettu puhelin on vakuuttava ilmestys.

Galaxy Nexus on vain 8,9 millimetriä paksu ja sen kaareva muoto korostaa puhelimen hoikkaa ilmettä. Kaiken kaikkiaan ulkoisesti puhelin vaikuttaa erittäin hyvältä. Puhelimen takaosassa on käytetty kumipäälysteistä muovia, joka takaa erittäin hyvän pidon.
Alkuperäistä Android 4.0 -käyttöliittymää puhelimella kokeillessa huomasimme hieman nykimistä. Voi olla, että kyseessä oli myyntifirmistä edeltävä versio tai ehkäpä 720p-tason näyttö vaatii suorittimelta hieman liikaa. Tämä tosin on hieman kummallista, sillä tehot pitäisi riittää, erityisesti koska käyttöliittymästä löytyy tuki rautakiihdytykselle.
Joka tapauksessa Galaxy Nexus vaikutti erittäin mielenkiintoiselta puhelimelta. Kustomoimaton, alkuperäinen Android-käyttöliittymä varmasti jakaa mielipiteitä, mutta näytön laadukkuus varmasti ihastuttaa kaikkia. Puhelin tulee näillä näkymin Suomessa myyntiin 17. marraskuuta.

Videomateriaali tuotettiin yhteistyössä Androidsuomi.fi:n kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Ice Cream Sandwich Samsung Galaxy Nexus Samsung Galaxy Note
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.