Suosittu Android-selain seurasi käyttäjän nettiselailua

Teemu Laitila
31. lokakuuta, 2011 18:18

Monen Android-käyttäjän suosimasta Dolphin HD -selaimesta paljastui viikonlopuna potentiaalisesti vakava käyttäjän yksityisyyttä vaarantava ominaisuus. Android Police -blogissa huomattiin, että selain lähettää kaikki käyttäjän vierailemat nettisivustot selväkielisinä suoraan sovelluksen valmistajan palvelimelle.
Käyttäjän yksityisyyden vaarantavasta ominaisuudesta nousi nopeasti keskustelua esimerkiksi suositulla XDA-sivustolla. Selaimen kehittäjät reagoivat keskusteluun ja selittivät syitä erikoiseen toimintaan. Negatiivista julkisuutta saanut ominaisuus myös poistettiin käytöstä pikapäivityksellä.
Kehittäjien mukaan URL-osoitteiden lähetys liittyi selaimen uusissa versioissa esiteltyyn Webzine-ominaisuuteen, joka muuttaa nettisivujen esitystapaa. Ominaisuuteen kuuluu, että selain tarkistaa kehittäjän palvelimelta käyttäjän pyytämän nettisivun yhteensopivuuden Webzine-ominaisuuden kanssa. Yhtiön mukaan dataa ei ole tallennettu tai muuten seurattu.
Selaimen uusin versio eli 7.0.2 korjaa ongelman. Yhteensopivuustarkistus on poistettu käytöstä toistaiseksi ja tulevissa versioissa sen voi ottaa käyttöön halutessaan.

Lue myös nämä
Tägit
Android yksityisyys Dolphin HD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.