Android Ice Cream Sandwich on valmis Intel-älypuhelimille

Manu Pitkänen
5. marraskuuta, 2011 14:24

Intel ja Google kertoivat tänä syksynä yhteistyöstä, jonka myötä Android 4.0 -käyttöjärjestelmä (Ice Cream Sandwich) on optimoitu Intelin x86-suorittimille. Intel kertoi tällä viikolla, että sen suorittimille tarkoitettu versio uudesta Androidista on valmis.
Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, kaikki Android-laitteet perustuvat ARM:n arkkitehtuurilla varustettuihin järjestelmämikropiireihin (Snapdragon, Hummingbird, Tegra, jne.).
Androidista on saatu portattua Intelin x86-arkkitehtuurille nopeasti, koska ICS on rakenteeltaan samanlainen kuin Honeycomb, josta on olemassa Intelin suorittimille tarkoitettu versio. Googlen ja Intelin kumppanuus on varmasti myös vauhdittanut asioita.
Intelin suorittimiin perustuvia Android-älypuhelimia ja -tabletteja joudutaan kuitenkin odottamaan kuin kuuta nousevaa ensi vuoden kevääseen saakka. Intelin mukaan ensimmäinen sen suorittimeen perustuva älypuhelin valmistuu vuoden 2012 ensimmäisen puoliskon aikana.
ARM- ja Intel-version lisäksi uudesta Androidista on tulossa MIPS-suoritinarkkitehtuurille tarkoitettu versio. MIPS:n Jen Bernier-Santarinin mukaan ICS:n MIPS-versio valmistuu kunhan Google saa julkaistua alustan lähdekoodin, jonka uskotaan tapahtuvan Galaxy Nexuksen myynnin alkamisen myötä. Androidin MIPS-version arvellaan olevan tuotantovalmis tammikuussa, mikäli Google julkaisee koodinsa marraskuun aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android Intel Ice Cream Sandwich Intel Atom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.