Asuksen älypuhelimessa onkin Qualcommin 28 nanometrin siru

Manu Pitkänen
5. marraskuuta, 2011 15:29

Asuksen Padfone on mahdollisesti markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka käyttää Qualcommin 28 nanometrin prosessilla valmistettua järjestelmämikropiiriä. Huhusta vastaa Android and Me -verkkosivusto, joka perustaa tietonsa aiemmin luotettavaksi osoittautuneeseen teollisuuslähteeseen.
Aiempien huhujen mukaan Asus käyttäisi puhelimessaan Nvidian Tegra 3 -alustaa, jollainen löytyy yhtiön ensi viikolla esiteltävästä Transformer Prime -hybriditabletista. Alustaa oli todennäköisesti tarkoitus käyttää myös puhelimessa, mutta suunnitelmat ovat syystä tai toisesta muuttuneet matkan varrella.
Padfonen suorittimen teknisistä tiedoista ei ole vielä varmuutta, mutta Fudzilla uutisoi hetki sitten, että Qualcommin S4 MSM8960 -piiriin perustuvat laitteet olisivat kaupoissa ensi vuoden alussa. Piiristä löytyy tuplaytiminen suoritin, joka tikittää 1,7 gigahertsin taajuudella.
Tammikuun CES-messuilla tai helmikuun MWC-tapahtumassa kuullaan varmasti lisää tietoja puhelin- ja tablet-valmistajien S4-suunnitelmista.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Android Ice Cream Sandwich Asus PadFone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.