Nokian Windows-valtti toimii myös Samsungin puhelimessa

Teemu Laitila
7. marraskuuta, 2011 15:58

Nokian Windows Phone -alustalla toimiva ilmaista navigaatiota tarjoava Nokia Drive on saatu toimimaan myös Samsungin WP-puhelimella Omnia 7:llä. Nokia Drive oli yksi Nokian eksklusiivisesti omaan käyttöönsä rakentamista Windows Phone -sovelluksista, joilla yhtiön puhelimet on tarkoitus erottaa muusta tarjonnasta.
Tieto Nokia Driven murtamisesta perustuu pelkästään kiinalaisella foorumilla julkaistuun kuvaan, joten sen paikkansapitävyyteen kannattaa suhtautua pienellä varauksella. Alkuperäisen viestin mukaan kehittäjä ei ole vielä julkaissut XAP-pakettia laajempaan jakoon ja myös koko viesti on poistettu palvelusta jälkikäteen.
Muutamilla sivustoilla esitettyjen arvioiden mukaan Nokia Driven tulo muille alustoille saattaisi viedä Nokialta viimeisen erottuvuutta tarjovan valttikortin. Jos Nokia kuitenkin on alkuperäisen viestin nopean poistamisen taustalla, niin yhtiö ottaa vakavasti uuden alustansa suojaamisen piraateilta.
Toisaalta Nokialla tuskin ollaan erityisen huolissaan asiakkaiden suurimittaisesta siirtymisestä HTC:n tai Samsungin leiriin pelkästän laittoman Nokia Drive -asennuksen ansiosta. Driven asentaminen epävirallisista lähteistä vaatii kuitenkin käyttäjiltä puhelimen suojausten purkamista, johon monellakaan peruskäyttäjällä ei liene kiinnostusta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Omnia 7 Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.