Googlen toimitusjohtaja rauhoittelee aasialaiskumppaneita Motorola-kaupoista

Teemu Laitila
9. marraskuuta, 2011 14:58

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt rauhoitteli Aasian-vierailullaan Googlen Android-kummpaneiden tulevaisuudenpelkoja Googlen Motorola-kauppojen osalta. Schmidt kertoi, että Motorolan ostamisesta huolimatta Google ei aio muuttaa nykyisiä toimintatapojaan, vaan Android tulee pysymään avoimena.
Schmidt puhui asiasta vierailleessan Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa. Samsung on Android-valmistajista suurin ja yhtiöiden väliset suhteet ovat kohtalaisen läheiset. Samsung muun muassa valmistaa Googlen Nexus-sarjan tulevan lippulaivan Galaxy Nexuksen. Silti Googlen Motorola-kaupat herättivät huolta Aasian Android-jätissä.
"Olemme kertoneet yhteistyökumppaneillemme, että kunhan Motorola-kauppa valmistuu, se tulee toimimaan erillisenä yrityksenä eikä se tule muuttamaan Androidin nykyistä avoimuutta", Schmidt kertoi lehdistötilaisuudessa Reutersin mukaan.
Korean-vierailullaan Schmidt tapasi muun muassa Samsungin, LG:n ja paikallisten mobiilioperaatoreiden johtohenkilöitä. Korean jälkeen Schmidt matkustaa Taiwaniin, jossa päämajaansa pitää toinen aasialaisjätti HTC.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Motorola Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.