Videolla: Näin syntyi Nokia Lumia 800

Matti Robinson
10. marraskuuta, 2011 16:58

Nokia julkaisi tänään Conversations-blogin ja YouTuben välityksellä videon, jossa käydään läpi yhtiön ensimmäisen Windows Phone -älypuhelimen kehitystä. Videolla tarinaa puhelimen synnystä kertovat Lumia-käyttöliittymäsuunnittelun ja Nokia Industrial Designin pomot.
Conversations-blogissa kerrotaan, että Lumia 800 -projektissa kyse ei ollut vain Nokia-laitteen ja Microsoft-ohjelmiston yhdistämisestä, vaan syvällisestä yhteistyöstä yhtiöiden välillä. Kahdeksan minuuttia pitkällä videolla kerrotaan muun muassa kuinka lasin kaarevuus soveltuu erityisen hyvin Windows Phonen paneelikäyttöliittymään. Oliko alkuperäinen tarkoitus kuitenkin sovittaa se MeeGon Swipe-käyttöliittymään?
Videolla Nokian design-pomo Stefan Pannenbecker kertoo, että useiden prototyyppien jälkeen päädyttiin muoviin, jotta kuuluvuus olisi paras mahdollinen. Pannenbeckerin mukaan puhelin edustaakin ensimmäistä muovista tehtyä premium-designia.
Olipa puhelimien suunniteltu MeeGolle tai Windows Phonelle, toivotaan että "uusi ajattelutapa on tullut jäädäkseen", kuten Pannenbecker toteaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N9 Windows Phone Nokia Lumia Windows Phone Mango Windows Phone 7.5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.