Samsung ei haastakaan Applea kotimaassaan

Teemu Laitila
15. marraskuuta, 2011 13:52

Samsung on perunut aikeensa haastaa Apple oikeuteen uusimman iPhone 4S -puhelimen verkkotekniikoihin littyvien patenttien vuoksi Etelä-Koreassa. Samsungin kotimaa Etelä-Korea on vain yksi jättiläisyhtiöiden pitkän patenttitaistelun näyttämöistä ja Samsungin mukaan voimavarat keskitetään muissa maissa käytäviin oikeusjuttuihin.
Applen iPhone 4S tuli myyntiin Koreassa viime perjantaina, mutta Samsung ei aiemmista kommenteistaan huolimatta jättänyt oikeudelle hakemusta alustavan myyntikiellon saamiseksi. Samsung on kuitenkin jättänyt vastaavat hakemukset esimerkiksi Ranskassa, Italiassa, Australiassa sekä Japanissa.
Haasteesta pidättymisen taustalla oli ilmeisesti lähinnä halu välttää negatiivista julkisuutta.
"Tulimme siihen tulokseen, että ryhdymme oikeustoimiin Applea vastaan ainoastaan kansainvälisillä markkinoilla, mutta kotimarkkinoillamme emme pyri kasvattamaan markkinaosuuttamme oikeustoimien kautta", kertoo korealainen Chosun-lehti Samsungin johtohenkilön sanoneen.
Samsungin muissa maissa jättämät patenttihakemukset liittyvät Applen käyttämiin verkkotekniikoihin. Yhtiön aiemman kommentin mukaan ainut keino välttyä patenttiloukkaukselta on jättää 3G-yhteydet kokonaan toteuttamatta.
Kuten yhtiön omatkin kommentit osoittavat, Samsungin patentoimien tekniikoiden käyttäminen on välttämätöntä alan yhdessä sopimien standardien noudattamiseksi. Samaan tulokseen tuli myös hollantilainen oikeusistuin, joka määräsi niin kutsutun FRAND-pykälän nojalla Samsungin lisensoimaan haasteessa mainitut tekniikat Applelle kohtuullisin ja tasapuolisin ehdoin.
Jos muissakin maissa tuomarit vetoavat FRAND-pykälään, Samsungin perusteet oikeusjuttuihin saattavat olla heikoissa kantimissa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung patentti Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.