Windows Phone Marketplace saavutti 40 000 sovelluksen rajan

Teemu Laitila
19. marraskuuta, 2011 15:22

Microsoftin viimeisimpien tilastojen mukaan Windows Phone -sovelluksia on julkaistu virallisessa sovelluskaupassa noin 40 000 kappaletta. Kasvuvauhti on ollut kohtalaisen nopeaa, sillä sovelluskauppa avautui vasta runsas vuosi sitten.
Sovelluskaupan valikoima kasvaa tällä hetkellä noin 165 sovelluksen päivävauhtia, mikä tarkoittaa 50 000 rajan rikkoontuvan joskus tammikuun loppupuolella. Microsoft kertoo, että viimeisen 30 päivän aikana lisätystä sisällöstä 85 prosenttia oli sovelluksia ja 15 prosenttia pelejä. Sisällöstä 68 prosenttia oli ilmaista.
Vaikka yhteenlaskettujen julkaisujen määrä on 40 000, käytännössä sovelluksia ei ole tällä hetkellä ladattavissa yhtä paljon. Microsoftin mukaan noin 5500 sovellusta on julkaisunsa jälkeen poistettu joko Microsoftin tai sovelluksen kehittäjän toimesta. Lisäksi tarjolla olevien sovellusten määrää vaihtelee eri markkina-alueilla.


Microsoft kertoo, että sovellusten julkaisutahti on kiihtynyt merkittävästi Windows Phone -järjestelmän Mango-päivityksen myötä. Myös Nokian odotetun Lumia 800 -mallin julkaisua pidetään syynä kehittäjien kiinnostuksen kasvuun.
Osa kiinnostuksen kasvusta selittynee myös suoranaisella lahjonnalla, sillä Microsoft on jakamassa kiinnostuneille kehittäjille 25 000 kappaletta Nokian Windows Phone -laitteita. Lahjontaa tai ei, käyttäjän kannalta tärkeintä on kuitenkin lopputulos, eli laajempi valikoima sovelluksia.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone sovelluskauppa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.