NFC:n läpimurto älypuhelimissa tapahtuu lähivuosina

Manu Pitkänen
22. marraskuuta, 2011 19:21

NFC-lähitunnistusteknologian povataan olevan mobiilimarkkinoiden seuraava iso harppaus, ja taiwanilaisten puhelinvalmistajien mukaan läpimurto tapahtuu parin seuraavan vuoden aikana. Asiasta kertoi Digitimes.
Applen iOS:ää ja Microsoftin Windows Phonea lukuun ottamatta, kaikista suurimmista älypuhelinalustoista löytyy jo tuki NFC:lle. Applen ja Microsoftin uskotaan hyppäävän NFC:n kelkkaan piakkoin. Tuki ei ole jäänyt pelkästään ohjelmistoihin, sillä NFC-sirua näkee uusissa puhelinmalleissa enenevissä määrin.
Voimakkaimmin lähitunnistusteknologiaa on puskenut eteenpäin Nokia, mutta myös Samsung ja HTC ovat olleet kehityksessä mukana. Taiwanilaisvalmistajien arvioiden mukaan NFC-tuellisten älypuhelinten osuus kasvaa nykyisestä alle 10 prosentista kahdessa tai kolmessa vuodessa noin 50 prosenttiin.
Vaikka sirua ei löytyisikään älypuhelimesta, NFC-tuki voidaan saada aikaan uusien SIM-korttien avulla. NFC-yhteensopivien SIM-korttien kehitystä on vienyt tarmokkaasti eteenpäin GSM Association, jonka pyrkimyksiä tukee jo 45 isoa teleoperaattoria.
NFC:tä voidaan käyttää laitteiden väliseen tunnistautumiseen sekä tagien lukemiseen. Yksi suurimmista sovelluskohteista on kuitenkin mobiilimaksaminen. Tulevaisuudessa ostoksensa voi maksaa käteisen tai pankkikortin sijaan koskettamalla puhelinta kaupan maksupäätteeseen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin Android NFC mobiilimaksaminen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.