HTC:n myynti romahti marraskuussa

Teemu Laitila
6. joulukuuta, 2011 13:55

Taiwanilaisella HTC:lla on ollut vaikea loppusyksy, kun yhtiö joutui laskemaan vuoden viimeisen neljänneksen tulosennustetta jopa 23 prosentin verran muutamia viikkoja sitten. Tänään HTC paljasti yhden syyn aiempaan ennustuksen laskuun.
Yhtiön oman ilmoituksen mukaan myyntituotot putosivat jopa 30 prosenttia verrattuna lokakuun tulokseen ja vuoden takaisiinkin lukuihin verrattuna pudotusta oli 20 prosenttia. HTC ei ole joutunut ilmoittamaan miinusmerkkisiä myyntilukuja vuoden takaisiin verrattuna erittäin pitkään aikaan.
HTC:n myynti tipahti 1,03 miljardiin dollariin eli noin 770 miljoonaan euroon, kun vielä lokakuussa myynnin arvo oli noin 1,46 miljardia dollaria eli runsaat miljardi euroa. Alamäki on ollut jyrkkää vuoden loppua kohden, sillä vielä elokuussa HTC teki historiansa parhaan myyntituloksen, kun yhtiö saavutti 1,56 miljardin dollarin eli 1,15 miljardin euron myyntitulot.
Tulosennusteen laskun yhteydessä HTC ilmoitti yhdeksi syyksi Applen ja Samsungin kanssa käydyn kiristyneen kilpailun. Käytännössä kiristynyt kilpailu tarkoittaa sitä, että HTC ei ole onnistunut vakuuttamaan käyttäjiä laitteidensa paremmuudesta muihin verrattuna.
Vaikka HTC:n luvut eivät ensi silmäyksellä näytä erityisen positiivisilta, yhtiön kokonaistulos tammikuusta alkaen on kuitenkin edelleen lähes 80 prosenttia parempi vuodentakaiseen verrattuna.

Lue myös nämä
Tägit
HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.