NFC-maksaminen alkaa Suomessa todenteolla ensi vuonna

Manu Pitkänen
9. joulukuuta, 2011 14:17

NFC-maksaminen on kehittynyt pitkälle ulkomailla ja niistä kertovat uutiset keräävät Suomessa usein kommentteja, joissa päivitellään kehityksen hitautta kotimaassamme.
Uusi lähimaksutapa on kuitenkin saamassa tuulta siipiensä alle Suomessakin ensi vuonna. Kerroimme marraskuussa, että Luottokunta on tuonut tarjolle NFC-maksupäätteitä, joiden avulla kauppiaat antavat asiakkaille mahdollisuuden maksaa ostoksensa kontaktittomasti esimerkiksi puhelimen avulla.
Tämän lisäksi teleoperaattori Elisa vahvisti Puhelinvertailu.comille, että se aikoo tukea NFC-maksamista ja tuoda markkinoille sitä tukevia laitteita. Elisa ei halunnut kertoa tarkasta aikataulustaan, mutta maksupäätteet tulevat saataville joka tapauksessa ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Ensi kesänä Luottokunnan on tarkoitus aktivoida laitteidensa NFC-ominaisuudet.
Luottokunnan mukaan alle 20 euron ostokset voidaan maksaa ilman PIN-koodin näppäilyä NFC:n avulla. Suurempia ostoksia varten koodi tarvitaan.
NFC-yhteensopivuus ei ole kuitenkaan tae siitä, että puhelimella voidaan suorittaa kontaktittomia maksuja. Esimerkiksi useista Nokian puhelimista löytyy kyllä NFC, mutta ne eivät välttämättä sisällä tarvittavia turvaominaisuuksia, jotka mahdollistaisivat maksutapahtumien tekemisen puhelimilla. NFC-yhteensopivuus on joissain tapauksissa mahdollista saada puhelimeen erillisillä microSD- tai SIM-korteilla.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa NFC Luottokunta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.