Nokian Windows Phone -strategialle ennustetaan odotettua heikompaa alkua

Manu Pitkänen
17. joulukuuta, 2011 11:08

Nokian Lumia-mallien lanseeraus sai medialta melko paljon positiivista palautetta, mutta näkemykset ovat alkaneet muuttua.
Kun Nokia aloitti ensimmäisen Windows Phone -puhelimensa myynnin alkoivat analyytikot epäillä sen suosiota odotettua vaisummaksi. Yhtiö kiisti väitteet ja totesi Lumia 800:n käyvän hyvin kaupaksi niissä maissa, joissa se on myynnissä. Riitasoinnut eivät saaneet vastakaikua ja tilanne rauhoittui.
Lumia-puhelimien menekki on noussut jälleen puheenaiheeksi kun amerikkalaispankki Morgan Stanley arvioi Nokian Lumia 800:n kiinnostuksen olevan vaatimatonta Euroopassa. Pankki perustaa väitteensä tehtyihin internet-hakuihin. Morgan Stanley kuitenkin myöntää, että haut eivät välttämättä kerro koko totuutta.
Samalla sijoituspalveluyhtiö Exane BNP Paribas päivitti Lumia-puhelimien myyntiennusteen 800.000 kappaleeseen kuluvana kvartaalina. Aiemmin analyytikot ovat odottaneet noin kahden miljoonan kappaleen myyntilukemia. Yhtiön tekemän haastattelututkimuksen mukaan Nokian uutuudet kiinnostavat hyvin harvaa uuden puhelimen ostajaa.
Goldman Sachs on samoilla linjoilla Exane Paribaksen kanssa, sillä se leikkasi myyntiennustettaan noin 1,5 miljoonasta yhteen miljoonaan kappaleeseen.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop totesi Technology Review -julkaisun haastattelussa, että Nokia on valmis tekemään tarvittaessa isoja muutoksia strategiaansa mikäli valittu polku ei tuota odotettuja tuloksia. Lausunto yhdessä edellä mainittujen negatiivisten ennusteiden kanssa on ruokkinut spekulaatioita, joiden mukaan Nokia voisi siirtyä takaisin Symbianiin ja MeeGoon jos Windows Phone floppaa.
Samalla huhut ja veikkaukset Microsoftin aikeista ostaa Nokian puhelinbisneksen ovat lähteneet uudelleen käyntiin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia Windows Phone Mango Windows Phone 7.5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.