Nokian suunnitelmissa ollut RIM:n ostaminen

Manu Pitkänen
21. joulukuuta, 2011 11:03

Kanadalainen matkapuhelinvalmistaja Research in Motion (RIM) on rämpinyt syvällä suossa pitkään ja monet ovat veikkailleet sen lopun olevan lähellä. Samalla kilpailijoiden kiinnostus ahdingossa olevaa yhtiötä kohtaan on kasvanut.
Wall Street Journalin mukaan kriisiyhtiön puhelintuotannosta on ollut kiinnostunut suomalainen Nokia, jolla on ollut omat vaikeutensa mm. Yhdysvaltain markkinoilla. Lehden mukaan neuvotteluiden tämänhetkinen tila on epäselvä, eli Nokia saattaa olla edelleen ostamassa kanadalaisen kilpailijansa.
Nokia on suunnitellut ostoa yhdessä Microsoftin kanssa, jonka Windows Phone -alusta löytyy Nokian uusimmista matkapuhelimista. Varsinaisia tarjouksia ei ole tiettävästi tehty, vaan ostosuunnitelmat ovat olleet lähinnä tunnustelunomaisia.
Reutersin mukaan myös Amazon on myös selvittänyt minkälaisia mahdollisuuksia RIM:n ostaminen voisi tarjota.
RIM:n mahdollinen myynti tulee joka tapauksessa tapahtumaan myöhemmin ensi vuonna, sillä yhtiö haluaa yrittää vielä kerran nousta jaloilleen ensi vuonna esiteltävällä Blackberryllä. Vasta tämän jälkeen aletaan neuvottelemaan kiinnostuneiden ostajien kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft RIM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.