PayPal testaa ostosten maksua puhelimella ja NFC:llä Ruotsissa

Teemu Laitila
21. joulukuuta, 2011 12:03

Nettimaksujen markkinajohtaja PayPal on testaamassa NFC-tekniikkaan perustuvia mobiilimaksuja ruotsalaiskaupoissa joulunpyhien aikana.
Mobiilimaksuja testataan lasketteluvälineitä myyvissä Alpingaraget-liikkeissä sekä elektroniikkaan keskittyvissä Webhallen-myymälöissä. PayPalin InStore-niminen maksujärjestelmä on ruotsalaisen Accumulate-yrityksen kehittämää ja se toimii kaikilla Android- ja iPhone-puhelimilla.
Maksujärjestelmä ei perustu puhelimen omaan NFC-siruun, vaan maksajan laite tunnistetaan puhelimeen kiinnitettävän tarran avulla. Kun puhelinta ja tarraa vilautetaan maksupäätteelle, tieto maksusta välittyy puhelimeen asennettavaan sovellukseen, jonka kautta käyttäjä voi hyväksyä maksun.
InStore-tekniikan testaajille tarjotaan alennuksia maksamisen yhteydessä ja kampanja on voimassa vain muutaman päivän.
TechCrunchin mukaan PayPal ei usko NFC-maksamisen yleistyvän vielä useisiin vuosiin, vaan NFC nähdään yhtenä mobiilimaksamisen mahdollisuutena muiden vaihtoehtojen joukossa. Yhtiö aikoo testata myös muita mobiilimaksujen tekniikoita lähitulevaisuudessa.
Myös Suomessa NFC-maksamisen odotetaan lähtevän käyntiin ensi vuonna, kun Luottokunta on tuomassa tarjolle NFC-tuella varustettuja maksupäätteitä. Myös Elisalla on suunnitelmia NFC-maksuihin liittyen.


Kuva: Techcrunch

Lue myös nämä
Tägit
NFC PayPal
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.