Androidien lukumäärä kasvaa 700 000 kappaletta päivässä

Teemu Laitila
22. joulukuuta, 2011 13:48

Androidin leviäminen on viime aikoina vaikuttanut pysäyttämättömältä eikä loppua ole näköpiirissä. Googlen Android-pomon Andy Rubinin mukaan Android-laitteita rekisteröidään päivittäin jo 700 000 kappaletta. Rubin paljasti uusimmat luvut missäs muualla kuin Google+ -viestissä.
Aktivointiluvut ovat olleet jo pitkään nopeassa kasvussa. Vuosi sitten päivittäisten aktivointien määrä oli jo 300 000 kappaletta ja vielä marraskuun puolivälissä Google puhui 500 000 päivittäisestä laitteesta.
Marraskuuhun mennessä Android-laitteita oli aktivoitu yli 200 miljoonaa kappaletta ja nykyisellä tahdilla määrä kasvaa nopeasti. Applen lokakuussa julkaisemien lukujen perusteella iOS-laitteita löytyi maailmalta jopa 250 miljoonaa kappaletta, eli kasvusta huolimatta Googlella on vielä tekemistä.
Andy Rubin myös selventään aiemmin keskustelua aiheuttanutta kysymystä siitä, lasketaanko uusien ROM-tiedostojen asentaminen tai tehdasetuksille palauttaminen aktivoinniksi. Rubinin mukaan jokainen laite lasketaan vain kerran siinä vaiheesa, kun laite kytketään verkkon ensimmäistä kertaa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.