Nokian sovelluskaupassa jo yli 100 000 sovellusta

Matti Robinson
22. joulukuuta, 2011 13:56

Matkapuhelinvalmistaja Nokian sovelluskauppa Nokia Kauppa on julkistuksesta lähtien laahannut Googlen ja Applen sovelluskauppojen perässä. Missään vaiheessa sovelluskaupan tarjonta ei ole päässyt lähellekään paremmin sovelluskehittäjiä kosiskelevia kilpailijoita. Sovelluskauppoihin erikoistuva tutkimusfirma Distimo kuitenkin kertoo, että tällä hetkellä suomalaisvalmistajan kaupasta on ladattavissa peräti yli 100 000 sovellusta.
Vaikka tarkalleen 116 583 sovellusta Distimon mukaan sisältävä sovelluskauppa ei yllä edellekään lähelle Android Marketin miltei 400 000 tai iPhonelle App Storesta löytyvää lähes puolta miljoonaa sovellusta, on kyseessä varsin kunnioitettava saavutus. Hieman kyseenalaiseksi luvun tekee kuitenkin se, että aiemmin Ovi Kauppana tunnetun sovelluskaupan lukuihin laskettiin varsinaisten sovellusten lisäksi myös muuta sisältöä, kuten taustakuvia tai soittoääniä. Distimo ei kerro onko heidän tilastoissaan muutakin kuin varsinaisia sovelluksia.
Nokia saavutti sadantuhannen sovelluksen rajapyykin kahdessa ja puolessa vuodessa, joka on huomattavasti pahimpia kilpailijoita pidempi aika. Apple kertoi nostaneensa sovellusmäärän samoihin lukemiin marraskuussa 2009, jolloin aikaa julkaisusta oli kulunut alle puolitoista vuotta. Android Marketilla kesti samoihin lukemiin vain hiukan Applea pidempään.
Luonnollisesti kukaan älypuhelinkäyttäjä ei ikinä tule kahlaamaan kaikkia sataatuhatta sovellusta läpi, joten enemmän kyse onkin sovellusten laadusta. Siitä, miltä alustalta löytyvät parhaat sovellukset voidaan olla montaa mieltä. Esimerkiksi joulupaketista avattavan Symbian-puhelimen omistaja on kuitenkin varmasti tyytyväinen, että lukema on jo kuusinumeroinen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Google Play Ovi Store App Store Nokia Store
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.