Nokian ja Microsoftin työntekijät kärähtivät Lumia-arvion kommentoinnista

Teemu Laitila
23. joulukuuta, 2011 9:45

Nokian ja Microsoftin työntekijät jäivät kiinni negatiiviseen sävyyn kirjoitetuista kommenteista intialaisessa mobiilialan blogissa, jossa arvosteltiin yhtiöiden uutta Lumia 800 -puhelinta. Kommentit saanut "puhelinarvostelu" oli jo itsessään vähintään erikoinen, sillä arvostelun kirjoittaja ei ollut ikinä edes testannut Lumiaa.
Arvostelssa verrattiin Lumia 800 -mallia lähinnä Samsungin Galaxy S Plus -malliin, mutta pelkästään teknisten ominaisuuksien perusteella. Siitä huolimatta, että kirjoittaja ei ollut ikinä käsitellyt puhelinta, loppupäätelmässä Lumia lytättiin täysin eikä sen arveltu tarjoavan minkäänlaista kilpailua Applen iPhonelle.
Vaikka Moneylife.in ei ole edes Intian mittakaavassa tunnettu sivusto, kirjoitus keräsi paljon kommentteja. "Onpa paska arvostelu, se on yksi parhaita saatavilla olevia puhelimia ja iPhone on suorastaan tyhmä tähän verrattuna. Joku varmaan maksaa sinulle hyvin, onnittelut..", kirjoittaa Harish-niminen kommentoija.
Negatiivisesta kommentoinnista suivaantunut arvostelija päätti kuitenkin julkaista Harishin IP-osoitteen seuraavassa viestissä. Viesti oli lähetetty Nokialle kuuluvasta intialaisesta IP-osoitteesta.
Toinen kommentoija otti kantaa puhelimen muistin määrään. Kirjoittajan mukaan peruskäyttäjät eivät ole kiinnostuneita teknisten ominaisuuksien listasta, vaan käyttäjiä kiinnostaa hyvännäköiset, nopeat ja helppokäyttöiset laitteet. "Sillä ei ole väliä, onko puhelimessa 512 Mt vai 1 Gt muistia, jos 512 Mt muistilla varustettu toimii paremmin todellisuudessa, silloin asiakas valitsee sen", kirjoittaa Aditya Agrawal kommenteissa.
Jälkimmäisen kommentoijan IP-osoite on rekisteröity Microsoftille Yhdysvalloissa.
Kommenttimyrskyn herättäneen arvostelun kirjoittaja painottaa myöhemmässä viestissä, että arvostelussa kerrottiin selvästi tekstin perustuvan vain teknisiin tietoihin. Negatiivista loppuarviota perustellaan sillä, että intialaisille sekä iPhone että Lumia 800 ovat erittäin kalliita puhelimia ja kun kuukauden palkka sijoitetaan puhelimeen, asiakas haluaa ominaisuuksiltaan parasta.
Molemmissa osapuolissa lienee oma syynsä kansainvälisille sivustoille asti levinneessä jupakassa. Puhelinarvosteluja ei kannattaisi kirjoittaa ilman puhelimeen tutustumista eikä Nokian tai Microsoftin työntekijöiden kannattaisi kommentoida yhtiön tuotteiden arvioita anonyymisti edes intialaisessa blogissa. Myös kommentoijien IP-osoitteiden julkaiseminen on erittäin huono käytäntö yksityisyydensuojan näkökulmasta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.