Samsung: alkuperäinen Galaxy S ei saa uutta Androidia

Teemu Laitila
24. joulukuuta, 2011 14:29

Samsung on ilmoittanut, että yhtiön Galaxy-sarjan alkuperäinen menestyslaite Galaxy S ei saa virallista päivitystä uusimpaan Android-versioon. Vain puolentoistavuoden ikäistä Galaxy S -mallia on myyty eri versioineen lähes 20 miljoonaa kappaletta.
Samsung perustelee päätöstä tuttuun tapaan laitteen ikääntyvällä raudalla. Yhtiön mukaan laitteen RAM- ja ROM-muistit eivät riitä Ice Cream Sandwichin ajamiseen. Vaikka Googlen lähes identtiseen rautaa perustuva edellinen Nexus-malli Nexus S on saamassa Android-päivityksensä näinä päivinä, Samsungin mukaan yhtiön oma TouchWiz-käyttöliittymä lisää kuormitusta yli laitteen kapasiteetin.
Monikaan käyttäjä tuskin panisi pahakseen, jos Samsung kuitenkin päivittäisi laitteen käyttöjärjestelmän, mutta ilman mielipiteitä jakavaa TouchWiz-käyttöliittymää. Onneksi edes tunneut vaihtoehtoiset käyttöjärjestelmäversiot tarjoat säätämistä pelkäämättömille Galaxy S:n omistajille mahdollisuuden nauttia Googlen uusimmasta tuotoksesta ilman Samsungin hyväksyntääkin.
Samaan hengenvetoon Samsung ilmoitti myös, että Android 4.0 -päivitys ei saavu virallisesti ikinä myöskään yhtiön ensimmäiselle Galaxy-sarjan tabletille Galaxy Tabille.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S Ice Cream Sandwich
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.