Aasialaisfirmat muodostavat uuden kilpailijan Qualcommille

Panu Roivas
27. joulukuuta, 2011 13:58

NTT Docomo, Samsung ja neljä muuta aasialaisyritystä ovat sopineet yhteistyöstä, jonka hedelmänä on tarkoitus syntyä kilpailija amerikkalaiselle Qualcommille.
Japanilaisten NTT DoCoMon, Fujitsun, Fujitsu Semiconductorin, NECin, Panasonic Mobile Communicationsin sekä korealaisen Samsung Electronicsin muodostama yhteenliittymä aikoo muodostaa uuden yrityksen, jonka tarkoituksena on kehittää LTE- ja LTE-Advanced-mobiilitekniikoita hyödyntäviä seuraavan sukupolven mobiilituotteita. Uuden yrityksen on tarkoitus muodostua ensi maaliskuuhun mennessä, ja ensi töiksi DoCoMo perustaa Communication Platform Planning Co. -tytäryhtiön noin 450 miljoonan jenin panostuksella.
Uuden yrityksen on tarkoitus kilpailla amerikkalaista Qualcommia vastaan seuraavan sukupolven mobiilipiireissä. Yritys ei tule itse omistamaan valmistustehtaita, vaan oletettavasti tulevat piirit valmistetaan perustajayritysten, kuten Samsungin, tehtailla. Aasialaisyritysten motiivina on vähentää riippuvuutta Qualcommista, joka on vallannut 80 prosenttia kantataajuuspiirien markkinoista.

Lue myös nämä
Tägit
LTE NTT DoCoMo LTE Advanced
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.