Ensimmäisen Intel-pohjaisen älypuhelimen valmistaa LG

Manu Pitkänen
31. joulukuuta, 2011 15:40

Intel esittelee ensi vuoden alussa CES-messuilla sen valmistamaan Medfield-mobiilisiruun perustuvaa älypuhelinta. Puhelimen valmistajaksi on vahvistunut LG, joka oli myös tämän vuoden alussa esitellyn Moorestown-pohjaisen MeeGo-puhelimen takana (hanke kuopattiin).
The Korea Timesin saamat tiedot perustuvat sekä Intelin että LG:n edustajien kertomuksiin. Intelin älypuhelin toimii referenssinä, jota muut valmistajat voivat halutessaan käyttää kehittäessään omia ratkaisuita.
Aiemmin Puhelinvertailu.com kertoi DigiTimesin lähteisiin perustuen, että Medfieldin taakse olisi asettunut vain Samsung. LG:n toisen nimettömän edustajan mukaan yhtiöltä ei välttämättä ole tulossa Intelin suorittimiin perustuvia Android-puhelimia. The Korea Timesin jutun perusteella CES-messuilla esiteltävä puhelin olisi laitettu Intelin nimiin, jonka LG vain valmistaa. Yhteistyö olisi ehkä samankaltainen kuin mitä Google on harjoittanut Nexus-puhelinten kohdalla.
Esimerkiksi Intelin Korean toiminnoista vastaava johtaja Lee Hee-sung totesi The Korea Timesille, että "Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini esittelee CES-messuilla Intelin ensimmäisen Android-älypuhelimen, joka perustuu yhtiön omaan alustaan."
Intelin ja LG:n työstämä puhelin tulee myyntiin näillä näkymin ensi vuoden maaliskuussa.

Lue myös nämä
Tägit
LG Intel Medfield Intel Atom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.