Nokia: ei aurinkopaneeleja kännyköihin

Panu Roivas
4. tammikuuta, 2012 20:11

Nokia kertoo Conversations-blogissa viimeistelleensä tutkimuksen liittyen matkapuhelinten akkujen lataamiseen käyttämällä aurinkoenergiaa. Tutkimuksen lopputulos oli negatiivinen, sillä matkapuhelimiin sovitettavat aurinkokennot eivät vielä kykene lataamaan akkua riittävän tehokkaasti.
Nokia tunnetusti panostaa paljon tuotekehitykseen ja uusien teknologioiden tutkimiseen, ja sen myötä Nokialla on tutkittu myös mahdollisuutta käyttää auringon energiaa matkapuhelinten akkujen lataamiseen. Aurinkokennolla latautuva puhelin olisi varmastikin käytännöllinen niille, jotka joutuvat viettämään pitempiä aikoja kaukana sähköverkosta.
Nokia oli testannut aurinkokennolla varustettua prototyyppipuhelinta viime kesänä eri ympäristöissä, muun muassa napapiirillä, Itämerellä ja Keniassa. Testien perusteella akun lataus aurinkoenergialla oli mahdollista, mutta haastavaa.


Käytännössä puhelinta pystyttiin parhaimmillaan pitämään standby-tilassa aurinkoenergian voimin, mutta parempaan tulokseen tarvittaisiin kookkaampia kennoja, jotka eivät mahdu pieneen puhelimeen. Paras lataustulos tuli Keniassa, jossa auringonvalosta ei ole puutetta, toisin kuin napapiirin seudulla. Myös pohjoisessa kännykkää saatiin ladattua, mutta tällä hetkellä aurinkokennojen latausnopeuksien ollessa pieniä, Nokia ei ilmeisesti näe järkevänä julkaista tuotetta siihen perustuen.
Aikaisemmin muun muassa LG on julkaissut LG GD510 -puhelimen jonka lisävarusteena on erillinen aurinkopaneeli, jonka kerrotaan lataavan noin kolmen minuutin edestä puheaikaa jokaista 11 minuutin aurinkokylpyä kohden.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia LG tutkimus aurinkopaneeli
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.