Samsungin älypuhelimet nostivat yhtiön tuloksen taas huippulukemiin

Teemu Laitila
4. tammikuuta, 2012 17:26

Samsungin odotetaan tämän viikon perjantaina kertovan taas vahvasti menneestä viimeisestä vuosineljänneksestä, kertoo uutistoimisto Reuters. Samsung on liikevaihdolla mitattuna maailman isoin teknologiayhtiö.
Erityisesti ennätyslukemiin noussut älypuhelinten myynti nostaa Samsungin tulosta. Samsung ohitti Applen maailman suurimpana älypuhelinvalmistajana jo viime vuoden puolivälin jälkeen. Samsungin strategia kuitenkin perustuu paljolti mahdollisimman laajaan tarjontaan jokaisessa hintaluokassa, kun Apple on menestynyt yhden vuosittaisen mallin julkaisulla.
Lisäksi Samsungin tv-bisnes on menestynyt hyvin samaan aikaan, kun suuri osa muista valmistajista on joutunut uudelleenjärjestelemään liiketoimintaansa kilpailukykynsä ylläpitämiseksi.
Kuluttajatuotteiden lisäksi Samsung valmistaa lukuisia älypuhelimissa ja muissa laitteissa käytettäviä komponentteja ja myy niitä kilpailijoilleen. Samsung esimerkiksi valmistaa Applen käyttämät järjestelmäpiirit ja yhtiön AMOLED-näytöt ovat kiistatta alan parhaimmistoa.
Huippulukemiin asettuvaa tulosta pienentää silti maailmanlaajuisten pc-markkinoiden laskusuhdanne, joka vaikuttaa Samsungiin sekä vähentyneenä kannettavien kysyntänä että vähentyneenä kysyntänä Samsungin valmistamille muistipiireille. Silti Samsung on ainut DRAM-muistin valmistaja, joka on onnistunut pitämään tuotannon arvon plussan puolella parantamalla tehokkuutta investoimalla uusiin valmistustekniikoihin.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Samsung talous
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.