Nokian myyntihuhut lähtivät liikkeelle neljän euron takia

Manu Pitkänen
5. tammikuuta, 2012 18:05

Verkossa huhutaan jälleen kerran Nokian aikeista myydä älypuhelinbisnes Microsoftille.
Myyntihuhut näyttäisi alkavan melko tarkalleen silloin kun Nokian osakkeen arvo on tippunut alle neljän euron tai kun pudotus yli neljästä eurosta on alkanut kohti kyseistä maagista tasoa. Tarkalleen ottaen asiasta on huhuiltu viime vuoden toukokuun puolivälissä, kesäkuun alussa, elokuun puolivälissä, joulukuun puolivälissä ja nyt tammikuun alussa.
Huhujen lähteenä on jälleen kerran rakastettu ja vihattu venäläisbloggari Eldar Murtazin. Kyseessä on siis mies, jonka mukaan Nokia kuoppasi N9:n. Mies on kertonut myös muita enemmän tai vähemmän nappiin menneistä ennustuksia.
Jo viime vuonna hän väitti Microsoftin ostavan Nokian 19 miljardilla dollarilla. Hän epäili aiemmin myös, että kauppa saatettaisiin loppuun viime vuoden lopulla ja kauppa koskisi koko mobiilipuolta.
Murtazinin mukaan Stephen Elop ja Kari Öistämö aikoisivat viimeistellä Microsoftin kanssa neuvottelut, joiden perusteella yhtiön älypuhelinbisnes siirtyy ohjelmistojätin haltuun. Viimeistely tapahtuu CES-messuilla. Nokia jäisi pelkäksi peruspuhelimien valmistajaksi, jonka haltuun jäisivät Navteq ja NSN.

Steve Balmer, Andy Lees and Stephen Elop, Kai Ostamo will meet in Las Vegas to finalize agreement about Nokia smartphone unit. Bye Nokia

? Eldar Murtazin (@eldarmurtazin) tammikuu 5, 2012

Juttu menee Murtazinin mukaan niin, että Elop eroaa kuluvan vuoden aikana ja bisnes siirtyisi Microsoftille ensi vuoden puolivälin jälkeen.

NOKIA smartphone unit could be transfered with one or two plants. Second half of 2012. Anouncement date isnt defined

? Eldar Murtazin (@eldarmurtazin) tammikuu 5, 2012

Jo joulukuun puolivälissä Danske Bank spekuloi Microsoftin ostavan Nokian älypuhelinvalmistuksen. Murtazin ei ole siis ensimmäisenä liikkeellä.
Nokian markkina-arvo on kieltämättä tällä hetkellä kohdillaan ostajan näkökulmasta, mutta edelleenkin Microsoftin on järkevämpää katsoa sivummalta onko Nokian strategia onnistunut vaiko ei. On myös outoa, että Nokia myisi kaikkein tärkeimmän bisneksensä, jota ilman yhtiöllä ei ole kovin ruusuista tulevaisuutta.
Nokian Britannian osaston mukaan aiemmat spekulaatiot ovat olleet perusteettomia, ja niin ne ovat nytkin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.