Nokian Lumia-lippulaiva julkaistaan tänään -- mukana metallikuoret?

Teemu Laitila
9. tammikuuta, 2012 15:00

Nokian ja Microsoftin tänään julkaistavaksi odotettu Lumia-sarjan uusi lippulaiva Lumia 900 saattaa olla varustettu metallisilla kuorilla. Metallikuoret mainitaan ohimennen New York Timesin Windows Phone -alustaa käsittelevässä artikkelissa.
Puhelimen ulkoasua on spekuloitu jo pidempään ja sen on arveltu perustuvan paljolti samaan kaavaan kuin Lumia 800 ja N9, joissa käytetään läpivärjättyä muoviseosta.
Tiedolle saadaan varmistus vielä tämän illan mittaan, kun Nokia ja Microsoft julkaisevat puhelimen Las Vegasissa pidettävillä kuluttajaelektroniikkaan keskittyvillä CES-mesuilla. Puhelinta odotetaan Yhdysvaltain isoimman operaattorin AT&T:n valikoimaan massiivisen mainoskampanjan saattelemana, johon Nokia ja Microsoft aikovat upottaa jopa 200 miljoonaa dollaria.
Jo marraskuun lopussa vuotaneiden tietojen mukaan Lumia 900 on isompi kuin nykyinen paljon kiitosta saanut lippulaiva Lumia 800. Laitteen AMOLED-näytön kerrotaan olevan 4,3 tuuman kokoinen. Sisältä löytynee Qualcommin 1,4 GHz:n taajuudella toimiva yksiytiminen 8255T järjestelmäpiiri ja muistia on muiden Windows Phone -laitteiden tapaan 512 megatavua.
Viimeisimpien vuotojen mukaan laitteesta kahdeksan megapikselin pääkameran lisäksi Lumia 800:sta poiketen myös kakkoskamera laitteen etupuolella.
Uuden lippulaivamallin lisäksi Nokialta odotetaan samassa tilaisuudessa toista keskihintaluokkaan sijoittuvaa Windows Phone -mallia, jonka numero voisi ennakkospekulaatioiden mukaan olla Lumia 719.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia huhu Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.