Samsung: Nokian 14 vuotta kestänyt valtakausi loppuu tänä vuonna

Manu Pitkänen
10. tammikuuta, 2012 18:05

Samsung uhosi CES-messuilla, että se tulee nousemaan kuluvan vuoden aikana maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi Jos näin käy, niin se tietää loppua Nokian 14 vuotta kestäneelle valtakaudelle.
Samsungin toimitusjohtaja Choi Gee-sungin mukaan yhtiö on jo ohittanut Nokian liikevaihdolla mitattuna. Yhtiöllä on vankka usko, että se nousee toimitettujen puhelinten määrässäkin Nokian ohi maailman suurimmaksi.
Samsung ohitti 300 miljoonan toimitetun puhelimen rajapyykin marraskuun lopulla viime vuonna. Syyskuun loppuun mennessä Nokia oli vuorostaan myynyt noin 303 miljoonaa puhelinta.
Haastattelututkimuksissa Nokian ja Samsungin uskotaan yltävän viime vuoden osalta 418 ja 320 miljoonaan toimitettuun puhelimeen. Tänä vuonna Samsungin uskotaan yltävän 359 miljoonaan puhelimeen samalla kun Nokian puhelintoimitusten määrä kutistuu 388 miljoonaan.
Samsungin toimitusjohtaja uskoo vahvan menon jatkuvan tulevina vuosina. Hänen mukaansa vuoden 2015 tavoite saatetaan saavuttaa jopa suunniteltua aiemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung matkapuhelinmyynti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.