Lenovo rakentaa ensimmäisen oikean Intel-puhelimen

Teemu Laitila
11. tammikuuta, 2012 10:58

Lenovo tulee olemaan ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka julkaisee kuluttajakäyttöön suunnatun Intelin tekniikkaan perustuvan puhelimen. Intel esitteli jo aiemmin referenssilaitetta, joka ei kuitenkaan ole tarkoitettu myyntiin sellaisenaan.
Ensimmäinen Intel-luuri on K800, joka kuitenkin tulee näillä näkymin markkinoille ainoastaan yhtiön kotimaassa Kiinassa. K800:n sisuksista löytyy Intelin uusi Medfield-piiri, joka sisältää yhden 1,6 GHz:n taajuudella toimivan x86-ytimen. Laatikkomainen puhelin on melko tarkalleen sentin paksuinen, näytön koko on 4,5 tuumaa ja se toimii 720p-resoluutiolla.
Messuilla nähdyn esittelykappaleen käyttöjärjestelmänä oli ilmeisesti Androidin 2.3-versio, mutta osa lähteistä kertoo laitteen saavan Ice Cream Sandwich -päivityksen vielä ennen julkaisua. Lenovo käyttää Androidin päällä omaa rankasti muokattua käyttöliittymäänsä.
Vaikka Intel ei suorituskykynsä puolesta ole jäänyt ARM-prosessoreiden jälkeen, akkukestoa on pidetty yhtiön heikkona kohtana. Silti ainakin paperilla 32 nm tekniikalla valmistettu Medfield on kilpailukykyinen nopeimpien Android-mallien kanssa. Intel lupaa Lenovon K800:n 1440 mAh akun riittävän noin kahdeksan tunnin puheaikaan 3G-verkossa tai viiden tunnin nettiselailuun. Valmiusajaksi kerrotaan 336 tuntia eli 14 päivää.
Vaikka ensimmäiset Intel-puhelimet tulevat myyntiin vain Kiinassa, Lenovo ei jää ainoaksi Intel-pohjaisten puhelinten valmistajaksi. Keynote-puheensa aikana Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini kutsui lavalle myös Motorola Mobilityn toimitusjohtajan Sanjay Jhan, joka kertoi yhtiöiden solmineen useamman vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on tuoda markkinoille useita Intel-pohjaisia mobiililaitteita, joista ensimmäisten luvataan saapuvan vielä tämän vuoden puolella.


Kuvat: The Next Web

Lue myös nämä
Tägit
Intel Lenovo Lenovo K800
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.