LG on viimeisin Microsoft-lisenssin ostanut Android-valmistaja

Teemu Laitila
13. tammikuuta, 2012 13:34

Microsoft ja LG ovat solmineet lisenssisopimuksen, jonka perusteella LG maksaa Microsoftille rojaltimaksuja jokaisesta myymästään Android-laitteesta sekä ChromeOS-järjestelmällä varustetusta kannettavasta. Ennen LG:tä Microsoft on solminut vastaavia sopimuksia lähes kaikkien isoimpien Android-valmistajien kanssa.
Microsoftin mukaan Androidissa käytetään yhtiön patentoimia tekniikoita, joiden perusteella kaikki Android-laitteet loukkaavat Microsoftin patentteja, jos valmistaja ei ole ostanut lisenssiä Microsoftilta. LG on vasta viimeisin maksaja pitkässä valmistajien listassa. Aiemmin lisensointiin ovat taipuneet muun muassa maailman isoin Android-valmistaja Samsung, HTC, Acer sekä useat muut valmistajat.
Microsoftin mukaan yhtiölle kilahtaa rojalteja jo 70 prosentista kaikista Yhdysvalloissa myydyistä Android-laitteista. Motorola on ainut iso Android-valmistaja, joka ei ole suostunut Microsoftin lisenssimaksujärjestelmään ja tällä hetkellä yhtiöiden kiistaa selvitelläänkin oikeudessa.
Lisenssimaksujen vaatiminen Android-valmistajilta on osa Microsoftin laajempaa strategiaa, jonka tarkoituksena on vakuuttaa valmistajat siitä, että edes Googlen Android ei ole ilmainen käyttää.
Microsoft ei ole ollut erityisen häveliäs lisensointisopimuksiensa suhteen, vaan yhtiön korkeatkin johtajat (kuten esimerkiksi viestintäjohtaja Frank X. Shaw) ovat kuittailleet Googlelle esimerkiksi Twitterissä. Googlen lisäksi piikittelyä on esiintynyt myös lakituvassa ahkerasti toimivan Applen suuntaan, kun Microsoft kehuu omaa lailliseen lisensointiin perustuvaa malliaan oikeushaasteita paremmaksi.

Hey Google ? we are the 70% #anotherandroidlicensebit.ly/w32SIE

? Frank X. Shaw (@fxshaw) tammikuu 12,2012

Lue myös nämä
Tägit
LG Android Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.