Nokian Lumia-puhelimille läjä huippupelejä yksinoikeudella

Teemu Laitila
16. tammikuuta, 2012 15:14

Nokia ja Electronic Arts ovat solmineet sopimuksen, jonka perusteella lähes kolmekymmentä EA:n huippupeliä julkaistaan ensimmäisenä yksinoikeudella Nokian Lumia-puhelimille.
Yksinoikeussopimukset auttavat Nokiaa erottumaan muista Windows Phone -valmistajista. Tähän saakka Nokia on tarjonnut asiakkailleen esimerkiksi ilmaista navigaatiota Nokia Drive -sovelluksella ja musiikkia Nokia Music -sovelluksella.
Nokia ja Electronic Arts eivät kerro tarkemmin kuinka kauan pelit ovat vain Nokia-käyttäjien saatavilla. Pelit ilmestynevät WP:n Marketplace-kauppaan maaliskuussa samaan aikaan kun Lumia 900 tulee myyntiin Amerikassa. Pelit tulevat myös muiden Lumia-mallien omistajien saataville.
Ranskalaisen blogin mukaan tulossa olisi jopa yhteensä 27 EA:n peliä. Blogin mukaan Nokialle on tulossa muun muuassa Mirror's Edge, Tiger Woods PGA Tour, Sims Medieval, FIFA 12, Madden 12, Dead Space ja monet muut.
Muiden valmistajien Windows Phone -laitteille pelit tulevat todennäköisesti saataville myöhemmin, sillä kattavan listan pitäminen vain Nokian laitteissa jättäisi suuren osan potentiaalisista asiakkaista saavuttamattomiin.
Koska Nokia ja Microsoft ovat toistuvasti kertoneet halustaan pitää Windows Phone -alustan yhtenäisenä ja eri valmistajien laitteet yhteensopivina, yksinoikeudella tarjottavat sovellukset ovat muotoilun lisäksi ainoa tapa erottua joukosta.
Käyttöjärjestelmän lisäksi Microsoft kontrolloi tiukasti laitevalmistajien komponenttivalintoja ja tähän saakka julkaistut WP-laitteet perustuvatkin yksinomaan muutamiin Qualcommin Snapdragon-piireihin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia pelit Electronic Arts Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.