Samsung vahvistaa asemiaan edullisissa älypuhelimissa ohjelmistofuusiolla

Manu Pitkänen
16. tammikuuta, 2012 11:06

Samsung aikoo yhdistää oman Bada-mobiilikäyttöjärjestelmän uuteen Tizen-alustaan. Jälkimmäinen on Intelin ja Samsungin yhteisprojekti, joka esiteltiin viime vuoden lopulla.
Siirto oli ehkä odotettukin, sillä edullisille kosketusnäyttöpuhelimille tarkoitettu Bada ei saanut missään vaiheessa kunnolla tuulta siipiensä alle. Samaan aikaan yhtiöllä alkoi olla käyttöjärjestelmiä riittämiin. Tizenin ja Badan lisäksi Samsung käyttää puhelimissaan Androidia ja Windows Phonea.
Alustojen yhdistymisen myötä Bada lakkaa olemasta itsenäisenä alustana. Sille suunniteltujen sovellusten kuitenkin luvataan toimivan Tizenissä. Samsung ei ole vielä täsmentänyt, että aikooko se päivittää nykyiset Wave-malliset Bada-puhelimet Tizeniin.
Tämän vuoden aikana on luvassa yksi tai kaksi Tizeniin perustuvaa puhelinmallia. Ainakin toistaiseksi se jää edullisten puhelimien ohjelmistoksi, sillä yhtiö käyttää high-end-malleissa Androidia ja Windows Phonea.
Yhdistymisen ansiosta Samsungilla on paremmat eväät selviytyä älypuhelinkilvasta, joka alkaa kiristyä erityisesti edullisten mallien keskuudessa. Nokia osti hiljattain norjalaisen Smarterphonen ja yhtiön on kerrottu kehittelevän edullisiin puhelimiin tarkoitettua Meltemi-alustaa. Myös Windows Phonen on tarkoitus laajentua edullisiin älypuhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Bada Intel Bada 2.0 Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.